Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-08@22:20:13 GMT

آنچه بازارمسکن برای گذر از کسادی پساکرونا نیاز دارد

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۷۶۷۸۰

تکنولوژی، مسیر ساماندهی بازار مسکن را هموار می‌کند؛

در شرایط فعلی اقتصاد که کسب‌وکارهای بسیاری با بحران اپیدمی کرونا وارد فاز رکودی شده‌اند، مسیرهای رسیدن به رونق از طریق تکنولوژی، راه نجات بخش‌های مختلف اقتصادی به شمار می‌رود. بازار مسکن نیز که با طولانی شدن رکود و افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها، به نوعی وارد فاز بحران شده، نیاز به یک مسیر روشن و هموار دارد تا بتوان از آن راه، مشاغل متعدد وابسته به این حوزه را ساماندهی کرد تا علاوه بر توسعه فضای کسب و کار مرتبط با این صنعت، تامین مسکن را هم برای مردم آسان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسترهای هوشمند، کشتی نجات کسب‌وکارها در دوران کرونا؛

در تمام کشورهای توسعه یافته، استفاده از تکنولوژی در بهبود فعالیت کسب و کارها به امری کاملا طبیعی بدل شده و مشاغل متعددی با استفاده از فن آوری های نوین، ‌توانسته اند در این شرایط اپیدمی‌،‌ به ارائه خدمات یا فروش محصولات خود بپردازند. حتی این امر پیش از روی دادن این اتفاقات کاملا نهادینه شده بود و توسعه بسیای از برندها و همگام سازی آنها با فن آوری‌های نوینی همچون هوش مصنوعی و فعالیت در بسترهای دیتامحور را شاهد بودیم.

کشورما نیز از این امر مستثنی نبود و بخش‌هایی همچون حمل و نقل درون و بیرون شهری، سفارش غذا، خرید، شبکه‌های اجتماعی و در نهایت بازار مشاورین املاک با هوش مصنوعی یا همان یادگیری ماشینی بروزرسانی شدند. به طوری که درخواست تاکسی یا خرید کالا به راحتی از طریق بسترهای هوشمند اتفاق افتاده و استفاده از آنها در بین مردم نهادینه شده است.

تکنولوژی، شاه کیلید توسعه بازار مسکن؛

در این بین بخش‌های متعددی در بازار مسکن، به خصوص صنف مشاورین املاک که فعالیت آنها، سالها با روش های سنتی انجام می‌شد نیز با هوش مصنوعی همگام سازی شده و با سرعت قابل قبولی این بخش توسعه یافته است. به طوری که بسیاری از مردم و مشاورین املاک از طریق بسترهای هوشمند، جستجوی ملکی و فعالیت‌های خود را انجام می‌دهند و دیگر از مراجعه به بنگاه‌های متعدد و مشکلات پروسه پیداکردن خانه مناسب برای خرید یا اجاره خبری نیست. از سوی دیگر گستره انتخاب فراتر رفته و متقاضیان خرید آپارتمان در دزاشیب به راحتی می‌توانند فایل‌های محله های دیگر، همچون خرید آپارتمان در ظفر را هم مشاهده کرده و برای این تصمیم بزرگ، قدرت انتخاب‌ بیشتری داشته باشند.

اما بهره‌گیری از سیستم‌های هوشمند در بازارمسکن، مزیت‌های دیگری به همراه دارد که از درجه اهمیت بیشتری برخورداند. به طوری که میتوان استفاده از هوش مصنوعی در بازار مسکن را، مسیر هموار خروج از رکود در دوران همه‌گیری کرونا دانست و از آن برای توسعه همه جانبه بازار مسکن و پیشرفت بخش‌های مختلف این حوزه بهره برد. به طوری که با استفاده از ابزارهای هوشمندی که سامانه‌های تخصصی همچون کیلید ایجاد کرده‌اند، شفافیت، سرعت و دقت را به این بخش افزود و بازار مسکن را به رونق نسبی رساند.

تکنولوژی، کیلید گذر از نابسامانی‌های کرونا در بازار مسکن؛

شایان ذکر است سامانه هوشمند کیلید سالهاست در حال فعالیت است و ارزش افزوده های بسیاری برای فعالان این بخش و مردم به همراه آورده است. حتی می‌توان کیلید را متولی توسعه فعالیت مشاورین املاک و نهادینه کردن تکنولوژی در این بخش عنوان کرد. لازم به ذکر است استفاده از ابزارهای کیلید و بهره گیری از آن در تمام بخش های بازار مسکن می‌تواند مسیر خروج از رکود در دوران کرونا را هموار کرده و این بخش را ساماندهی کند.

این مهم علاوه بر تسهیل و تسریع در انجام معاملات ملکی که با شفافیت درمعاملات همراه است، در بخش‌های مختلف کیلید که به افزایش آگاهی ملکی مردم می‌پردازد نیز روی می‌دهد. به این صورت که متقاضیان خرید آپارتمان در باغ فیض با ورود به بخش اطلاعات بازار مسکن کیلید، تمام نوسانات 8 سال گذشته املاک در این منطقه را مشاهده کرده و از روند تغییرات ارزش مسکن در این محله آگاه می‌شود. پس از آن با وارد کردن کدپستی ده رقمی ملک مورد نظرش، ارزش روز خانه را متوجه شده و با آگاهی از قیمت آن وارد مذاکره می‌شود.

افزایش آگاهی ملکی مردم، رونق را دائمی می‌کند؛

گفتنی است تمام اطلاعاتی که متقاضیان خرید، فروش یا اجاره املاک باید بدانند تا معاملات ملکی موفقی داشته باشند درمجله خبری کیلید و محتواهای تخصصی آن وجود دارد. این اطلاعات در کنار ابزارهای جستجو که از نوین ترین تکنولوژی دنیا بهره میبرد، در نهایت یک انتخاب درست و هوشمندانه را برای متقاضیان رقم میزند.

اما چگونه کیلید و هوش مصنوعی به کار گرفته شده در آن به بهبود شرایط بازار مسکن کمک می‌کند؟ جواب این سوال در اطلاعات یکپارچه و طبقه بندی شده کیلید از قیمت و نوسانات آن است. این اطلاعات از سامانه اطلاعات بازار املاک وزارت راه و شهرسازی (سابا) استخراج شده و به صورت نمودار در اختیار مردم و سیاستگذاران قرار گرفته است تا با استفاده از آنها تصمیم‌های هدفمند و کاربردی گرفته و به توسعه این بخش کمک کنند.

این مهم می‌تواند تعادل را در صدور مجوز برای ساخت و ساز برقرارکرده و بدون دخالت مستقیم دولت، نظم را در تولید و عرضه مسکن برقرار کند. به این صورت که با استفاده از دیتاهای موجود در کیلید و مشاهده افزایش تقاضا برای خرید آپارتمان در ظفر، پیمانکاران را به ساخت مسکن در این منطقه تشویق کرده و از افزایش قیمت ناشی از تقاضا جلوگیری کرد.

برای یک معامله ملکی موفق، کافی است کیلید کنید!

سیاستگذاران تصمیم گیر در بخش مسکن با مشاهده کاهش تقاضا برای خرید آپارتمان در دزاشیب، میتوانند با ارائه مشوق های مالیاتی برای خریداران این منطقه، تعادل را در میزان خرید و فروش در سطح شهر برقرار کنند. حتی سازمان های بزرگی همچون شهرداری نیز می‌توانند در این امر تاثیر بسزایی داشته باشند. به طوری که با مشاهده افزایش تقاضای خرید آپارتمان در باغ فیض ، به ساخت واحدهای کوچک در این محله پرداخته و عرضه را به تقاضای واقعی برسانند.

مدنظر داشته باشید کیلید افزایش فعالیت مشاورین املاک، شفافیت و افزایش سرعت و دقت را در کنار افزایش آگاهی ملکی مردم به این بخش افزوده است که این عوامل، به عنوان محرکی دائم برای خروج از رکود و توسعه بازار مسکن به شمار می‌رود. پس با استفاده از کیلید می‌توان علاوه بر تجربه یک معامله ملکی موفق، سیاستگذاری هدفمند و هوشمندانه برای این بخش اتخاذ کرده و بازار مسکن را وارد مسیر توسعه و خروج از رکود کرد. نکته قابل توجه کاربری آسان و جذاب ابزارهای کیلید است که برای تمام اقشار جامعه مناسب بوده و برای استفاده از آنها کافی است کیلید کنید.

منبع: الف

کلیدواژه: خرید آپارتمان مشاورین املاک بازار مسکن خروج از رکود هوش مصنوعی برای خرید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۷۶۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

كف و سقف اجاره مسکن تعيين خواهد شد

مدتی است كه مجلس طرحی را به منظور جلوگيری از رشد بي‌رويه نرخ اجاره‌بها در كشور طراحي كرده كه اخيرا به تاييد شوراي نگهبان رسيده است، در اين طرح سقف و كف قيمتي براي اجاره‌بهاي مسكن لحاظ و اعلام شده كه نرخ اجاره‌بهاي مسكن بايد بر اساس نرخ تورم و بين 50 تا 100 درصد از سوي مالكان تعيين شود.

به گزارش ایران جیب، پيش از اين طحان نظيف، سخنگوي شوراي نگهبان درباره طرح ساماندهي بازار زمين، مسكن و اجاره‌بها گفته بود؛ اين طرح از سال گذشته بين مجلس و شوراي نگهبان در رفت ‌وآمد بود كه در نهايت مورد تاييد قرار گرفت.

مهرداد بذرپاش، وزير راه و شهرسازي نيز درباره اين طرح گفته است: طرح ساماندهي بازار زمين، مسكن و اجاره، صرفه و صلاح مالكان و مستاجران را تامين و كمك شاياني به سامانه املاك و اسكان مي‌كند، ضمن اينكه دست وزارت راه و شهرسازي و شهرداري‌ها را براي كمك به تنظيم بازار باز مي‌كند.

اقبال شاكري، عضو كميسيون عمران يكي از تفاوت‌هاي اصلي اين طرح با طرح‌هاي گذشته را شروط پيش‌بيني شده براي اجراي آن مي‌داند. او مي‌گويد: اين طرح فقط با درخواست وزارت راه و شهرسازي و پس از بررسي‌هاي لازم به منظور ضرورت آن، اجرايي مي‌شود. او تاكيد مي‌كند: براي اجراي اين طرح نرخ تورم بايد به محدوده خاصي در هر استان برسد و متناسب با آن سقف مجاز براي افزايش اجاره‌بها از سوي مالكان بين 50 تا 100 درصد تعيين مي‌شود.

تصويب اين قانون نوعي تابوشكني است

مجيد گودرزي، كارشناس بازار مسكن در مورد اجراي اين طرح به «اعتماد» گفت: پس از يك قرن از تشكيل اولين مجلس شوراي ملي در سال ۱۲۸۶ بالاخره طرحي در حوزه اجاره مسكن ارايه شد كه مي‌تواند قدمي مهم در حوزه مسكن در طول اين سال‌ها باشد، چراكه در اين مدت ما هيچ قانوني در بخش اجاره‌بهاي مسكن در كشور نداشتيم و يكي از بي‌قانون‌ترين بخش‌ها در كشور همين حوزه مسكن بود.

او با بيان اينكه تصويب اين قانون يك تابوشكني بود، افزود: اين طرح بدعتي جديد و بسيار ارزشمند در اين حوزه است، اما اينكه چه مواردي به تصويب رسيده و چه زماني قرار است اجرايي شود موضوع بعدي اين قضيه است كه هنوز مشخص نشده است.

بالاخره پس از يك وقفه طولاني طرحي براي بهبود اوضاع مسكن ارايه شد

گودرزي ادامه داد: متاسفانه ما در موضوع اخذ ماليات از خانه‌هاي خالي نيز شاهد آن بوديم كه عملا به جاي قانونگذاري، نمايشي از قانونگذاري اتفاق افتاده است و متاسفانه قانوني كه به تصويب رسيد حتي به اندازه هزينه تصويب اين قانون هم براي دولت عايدي نداشت و هيچ اثر مثبتي هم روي بازار مسكن نگذاشت و چه بسا بهانه ارزشمندي براي سوداگران به منظور افزايش هر چه بيشتر قيمت مسكن شد.

اين كارشناس بازار مسكن تصريح كرد: در طرح اخير سقف و كف قيمتي اجاره‌بهاي مسكن نيز اصلاح قيمت‌گذاري مطرح شده است كه در كشورهاي مختلف دنيا هم به صورت مستقيم و غيرمستقيم بازار مسكن را با قوانين مختلف كنترل مي‌كنند، اما در ايران با يك وقفه طولاني و يك ترك فعل خيلي بزرگ و ويرانگر از جانب قانونگذاران در نهايت اين اتفاق افتاد.

آسيب‌هاي جدي به بخش ساختمان‌سازي وارد شده است

او خاطرنشان كرد: متاسفانه قانونگذاران ما در بخش مسكن به درستي قانونگذاري نكرده‌اند و اين عدم قانونگذاري، آسيب‌هاي جدي به بخش ساختمان‌سازي و به اقتصاد ما وارد كرده است و فشارهاي بي‌اماني هم به اين حوزه وارد شد و از سوي ديگر بدترين و طولاني‌ترين و ظالمانه‌ترين استعمار داخلي در حوزه زمين و مسكن رخ داد كه مردم و كشور از اين ناحيه آسيب‌هاي جدي ديدند.

گودرزي در ادامه گفت: به هر حال قانونمند كردن موضوع اجاره‌بهاي مسكن يك ضرورت بود، اما بايد ديد آيا واقعا اين طرح قابليت اجرا شدن و ضمانت اجرايي دارد يا خير كه اين مساله هم قابل بررسي است.

اين قانون بايد در نهايت به نفع مردم تمام شود

او تصريح كرد: بنده مطمئنم مافياي مسكن هنوز هم بخش‌هاي مهمي از تصميم‌گيري‌ها را در اختيار دارد و در بدترين شرايط اجازه اصلاح امور در بخش مسكن را نخواهد داد و بدتر اينكه متاسفانه قوانيني هم كه تصويب مي‌شود به علت چكش‌كاري‌هاي مداوم و اضافه كردن تبصره‌هاي فراوان در نهايت اثر خود را از دست مي‌دهند.

اين كارشناس بازار مسكن خاطرنشان كرد: آنچه مهم است، اين است كه اين قانون در نهايت به نفع مردم تمام شود تا بتواند فشار كمرشكن اجاره‌بهاي مسكن و اين استعمار تاريخي را به قولي از بين ببرد و منجر به رفاه عمومي در جامعه شود.

گودرزي با اشاره به برخورد با اخلالگران بازار مسكن با اجراي طرح سقف و كف قيمت‌ها ادامه داد: اين ابزار قانوني مي‌تواند از اخلال در بازار مسكن جلوگيري كند كه نمونه‌هاي موفق آن را در كشورهاي آلمان و فرانسه و كشورهاي ديگري كه بازاري آزاد و ليبراليسم دارند، ديده‌ايم، هر چند اين كشورها در بحث نيازهاي ضروري كاملا سوسياليستي عمل مي‌كنند و به عنوان نمونه در قضيه كرونا ديديم كه دولت آلمان رسما اعلام كرد افزايش اجاره‌بها تنها يك درصد قابل قبول است و هيچ كس هم جرات افزايش بيش از يك درصد را هم نداشت و ما نيز بايد به اين سمت حركت كنيم.

تورم، مشكلي كه همچنان باقي است

فردين يزداني، كارشناس بازار مسكن در مورد طرح سقف و كف قيمتي براي اجاره‌بهاي مسكن به «اعتماد» گفت: مشكل حوزه مسكن تعيين سقف و كف قيمتي نيست، چراكه با وجود تورم فعلي حتي اگر سقف و كف قيمتي هم تعيين شود باز هم مشكل سر جاي خودش باقي مي‌ماند.

اين كارشناس بازار مسكن تصريح كرد: اين اقدام هيچ تاثيري به حال مستاجران ندارد، چراكه مشكل اصلي به نرخ تورم برمي‌گردد و همين امروز هم نرخ اجاره‌بهاي مسكن با تورم تعيين مي‌شود و با ميزان تورم 40 تا 50 درصدي تناسب دارد.

نبايد با سياستگذاري‌هاي پليسي وارد ميدان شد

يزداني خاطرنشان كرد: در سياستگذاري‌ها نبايد پليسي وارد ميدان شد، زيرا بازار مسكن تنها بازاري است كه انحصاري نيست و هر قدر هم قانون براي اين مساله تعيين شود باز هم خانوارها با وجود درآمدهاي كنوني توان تامين هزينه‌هاي زندگي‌شان را هم ندارند چه برسد افزايش قيمت اجاره‌بهاي مسكن پس تا زماني كه تورم در كشور كنترل نشود اين شرايط ادامه خواهد داشت.

اين كارشناس حوزه مسكن گفت: در كنار اين موارد حقوق مالكيت را در شرايط تورمي نمي‌توان نقض كرد به عنوان مثال اگر ميزان تورم امسال به 80 درصد برسد مالكان هم به همين ميزان روي نرخ اجاره‌بهاي خود اضافه مي‌كنند و مداخله دستوري در اين بازار باعث پرهزينه‌تر شدن امر اجاره‌داري خواهد شد و تمايل به عرضه مسكن استيجاري هم در اين شرايط كمتر مي‌شود بنابراين در ميان مدت نه تنها مشكلي حل نخواهد شد، بلكه اين قانون‌ها كاملا بي‌فايده هم خواهند بود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • قیمت تخم مرغ در بازار امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • كف و سقف اجاره مسکن تعيين خواهد شد
  • ۱۴ کار خطرناک که در بورس نباید انجام داد
  • خرید دلاری مسکن یعنی خروج ارز از کشور /با متخلفان برخورد شود
  • تخصیص میزان واقعی ارز دارو تابع چه شرایطی است؟
  • خرید و فروش مسکن به سامانه «خودنویس» افزوده می‌شود+ فیلم
  • آنچه که باید درباره نمایشگاه کتاب بدانیم + مکان‌های دسترسی، ساعت و نحوه خرید آنلاین
  • هر آنچه که باید درباره نمایشگاه کتاب بدانیم + مکان‌های دسترسی، ساعت و نحوه خرید آنلاین
  • قیمت خرید مسکن در منطقه ۲۱ تهران +جدول
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول